Kto raz navštívil krajinu ostrovnej čižmy, našiel lásku na celý život. Možno to bolo miesto, možno zážitok a možno ich skvelá kuchyňa plná gurmánskych pôžitkov. Taliansko si vás získa ľahkými šalátmi, tenkou a chrumkavou pizzou či rozmanitou ponukou cestovín. A v každom kúte nájdete iné tradičné jedlo.
TOSKÁNSKO
Oblasť známa najmä svojimi vinicami a kvalitným vínom, zameriava svoju kuchyňu najmä na hovädzie mäso, využívanie cesnaku, skvelého oleja a dôraz kladie na miestne poľnohospodárske výrobky. Typickým jedlom pre Toskánsko je bistecca alla fiorentina, teda plátky vybraného hovädzieho mäsa podliate olivovým olejom, ktoré sú pečené buď na panvici, alebo rošte s dreveným uhlím.
TRETINO
Časť Talianska, kde sú napočudovanie typické zapekané párky, ovocné záviny, opekané zemiaky a tiež pochúťky zo sladkovodných rýb z jazier Álp. Tradičným jedlom tejto oblasti je pane tirolese, pričom ide o typický sladký chlebík s mandľami, škoricou a citrónovou kôrou.
UMBRIE
Kto by nepoznal lanýžky? Práve tie sú špecialitou kraja Umbrie. V ich kuchyni tiež nájdete rôzne upravované ryby a zeleninu. Ak chcete vyskúšať pravú umbrieskú špecialitu, potom nevynechajte agnelo all´arabbiata – jahňacie pečené na otvorenom ohni, ktoré sa nakoniec postrieka octom.